POETRY SESSIONS:

ANTTI NYLÉN & CHARLES BAUDELAIREN KIELLETYT RUNOT

Charles Baudelairen Kielletyt runot on kokoelma Ranskan oikeuslaitoksen sensuroimia runoja modernin runouden klassikon tunnetuimmasta teoksesta Pahan kukat Antti Nylénin suomennoksina. Nylén on kiitetty esseisti, tunnettu poleemikko ja palkittu suomentaja, joka on erikoistunut 1800-luvun ranskalaiseen kirjallisuuteen.

AULI SÄRKIÖ

Auli Särkiö on vapaa musiikkitoimittaja, kääntäjä ja runoilija, joka vaikuttaa Helsingissä. Vedenpeitto on hänen kolmas julkaistu runoteoksensa.

Vedenpeitto on tila, jossa minuuden rajat liukenevat. Uimisen ja uneksinnan liike saa ajelehtimaan lähelle alitajuisia kuvia, jotka erottuvat vain hämärästi veden läpi.

Särkiön esityksessä sanat kääriytyvät Otso Ahon unisen-outoihin ambient-maisemiin.

KÖLÖ

Kölö on muinaisen baabelin kielen jäljitys-performanssi, jossa eri maailman kieliä yhdistäen erotetaan keskenään kaikilla mahdollisilla assosiaation keinoilla. Kölö on etenduste sari, hääl, kõne ning räägija ise. Medan Kölö sjunger är den etnofuturistiskt kretslopp och avantgardstisk schamanistisk performans, medan den läser är det något helt annat. Spare times Kölö is avantgardening its flowers, pushing up babalonian stems, waving its exemplimities like folklore, performance, pop music, rituals or liturgy under the only trinity of shaman, sheman, he-man and german she-p-herd.

ILLMARI

Surrealistis-realistista puherunoutta, jonka tavoitteena on kartoittaa pääkaupunkimme psykomaantiedettä tajunnallis-loitsullisin keinoin. illmari on helsinkiläinen lavarunoilija ja räppäri. kaupunki on hänelle mielentila, koti ja katastrofi.

VARJOFINLANDIA (MIIA TOIVIO, KARRI KOKKO)

Luenta Miia Toivio, teksti Karri Kokko

Varjofinlandia-esitys perustuu runoilija ja suomentaja Marko Niemen (1974-2019) lukemaan äänikirjaversioon Karri Kokon samannimisestä kirjasta (poEsia 2005 / ntamo 2012).Varjofinlandia on proosamuodossa etenevä runokollaasi nettipäiväkirjoista Anno Domini 2005 ja puhutteleva kuva suomalaisesta ahdistuksesta.

Varjofinlandia performance is based on Karri Kokko´s book of the same title read as an audiobook by poet, translator Marko Niemi (1974-2019). Varjofinlandia is a prose poem collage of Finnish weblog posts Anno Domini 2005. Performed by poet Miia Toivio.

ANTTI SALMINEN

dos., prof., voi tuhota puurakennuksia, kylmänkestävä, saastuttaa kombuchanne. Kätköitiöiden rekombinaatioita ja suodattamatonta dataa varjobiosfääristä. HUOM! Esitys saattaa muokata perimää.