YLVA-HARU-PROMO-FIXED_full_reso.jpg

YLVA HARU

Ylva Haru on uutta kotimaista folkia esittelevä laulaja-lauluntekijä, joka on luonut nahkansa uudelleen juurevan kitarasoundin ja lauluharmonian ympärille.

Ylva Haru on lähtöisin Klovharusta, Tove Janssonin mökkisaarelta, missä yövyttyään lauluntekijä sai kokea luonnon puhuttelevan mystisen energian. Hän kuuli siellä jotain, mistä syntyi artisti nimeltä Ylva Haru ja se jokin soi nyt laulujen muodossa.

Vahvasti tulkittu tarinankerronta porautuu suoraan selkäytimeen pohtien tätä aikaa ja hyvää ihmisyyttä – kipuja, rakkautta ja kaihoa unohtamatta. Pehmeiden vokaaliosuuksien ja rosoisen folktunnelman oiva naimakauppa antavat kylmiä väreitä, mutta ei jätä kylmäksi. Parhaimmillaan Ylva Harun kappaleet ovat päättymättömiä lauseita, jotka jäävät kaivertamaan kuulijan mieltä.

Linnut-albumia edelsi neljän kappaleen Tuulensuoja-EP, josta suurimman huomion sai itse nimikkokappale. Livesetissä kuullaan kappaleita sekä EP:ltä että kokopitkältä albumilta. 

Ylva Haru displays new Finnish folk, re-establishing herself around an earthy guitar sound and harmonious vocals. 

Ylva Haru originates from Klovharu, Tove Jansson’s summer house island, where she experienced the influence of nature’s energy. She heard something that created the artist Ylva Haru, now echoing in her songs.  Soft vocals and rustic folk moods give chills without leaving the listener cold. 

Album Linnut was released in 2019. At Superwood Festival the audience will hear sons from the album, and also from the preceding Tuulensuoja EP.